20
JUN
2016

20 juni 2016 – Van de bestuurstafel

Posted By :
Comments : 0

Veiligheid en criminaliteit:
Helaas is er recent weer ingebroken in de wijk. Op klaarlichte dag is de achterdeur van een woning aan de Asakkerweg geforceerd en zijn er spullen uit het huis gestolen. Alle reden dus om alert te zijn en bij verdachte situaties de politie te bellen en een melding te doen in de WhatsApp groep.
Denk aan het zorgvuldig afsluiten van ramen en deuren als u weggaat.
Tip van de politie: zorg ervoor dat als u op vakantie bent er toch een auto op de oprit staat.

Vika / Nizo:
De Vika heeft een aanvraag ingediend bij de gemeente om de Nizolaan te mogen onttrekken aan openbaar gebruik.
Op 13 juni was er een inloopavond waarin omwonenden zich hierover konden laten informeren. Een aantal bestuursleden van Ben heeft deze inloopavond bezocht.
Reden voor de aanvraag is het feit dat de Vika aan beide kanten van de weg bedrijfsonderdelen heeft staan. Het vervoer van goederen (levensmiddelen) tussen deze bedrijfsonderdelen mag niet over openbare weg. De gemeente wil hierin toestemmen, wel moeten er een paar maatregelen worden genomen.
Zo komt er een schelpenpad langs de Kernhemseweg, vanaf de Nizolaan tot de oversteekplaats bij de Amsterdamseweg.
Er komt een verkeersplateau op de Kernhemseweg ter hoogte van de Nizolaan.
Er is een regeling getroffen met de scouting voor de bereikbaarheid van hun clubhuis.
In principe heeft de onttrekking van deze weg geen gevolgen voor onze wijk. Wel wil het bestuur de Vika zover krijgen om een bord bij de uitrit te plaatsen dat het verboden voor vrachtverkeer is om het terrein links (via onze wijk) te verlaten.

Werkzaamheden in de wijk:
De uitvoering van de werkzaamheden in onze wijk is uitgesteld naar april 2017. Volgens de nieuwe planning zou BEN het plan voor onze wijk na deze zomer moeten krijgen.
Op de oproep voor vrijwilligers om deel te nemen in de projectgroep hebben drie mensen gereageerd. Het bestuur is blij met de extra mankracht en expertise. Na de zomer komt de projectgroep voor het eerst bij elkaar.

Tunneltje:
Van 15-18 juli wordt de opgang van het tunneltje (aan onze kant) ook voorzien van graffiti. De graffiti wordt behandeld met een speciale coating die voorkomt dat er over de graffiti heen geverfd kan worden. Om de graffiti te bekostigen heeft het bestuur een wijkwaardebon aangevraagd.
Tot nu toe is het nog niet gelukt om alle lampen in het tunneltje aan te krijgen…… We blijven hierop aandringen bij de wijkbeheerder.

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.